imagine-web-zilele-univ-uaic-2016-1

imagine-web-zilele-univ-uaic-2016-1

imagine-web-zilele-univ-uaic-2016-1

imagine-web-zilele-univ-uaic-2016-1

CATEDRA DE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU STUDENŢI STRĂINI

1. PREZENTARE

 ​

Catedra de Limba Română pentru Studenţi Străini a fost înfiinţată în anul 1974 şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. În prezent, face parte din Departamentul de Românistică, Jurnalism – Ştiinţe ale comunicării şi Literatură comparată.

Specificul activităţii catedrei este predarea limbii române ca limbă străină. Principalul program de studii oferit este Programul pregătitor de limbă română pentru cetățenii străini, acesta fiind adresat persoanelor care doresc să urmeze în România studii universitare sau postuniversitare, cu predare în limba română.

Pe lângă cursurile de limba română pentru studenţii străini admiși la studii universitare sau postuniversitare în limba română, din 1998, Catedra de Limba Română pentru Studenţi Străini și-a extins activitatea de predare a limbii române în cadrul programelor internaționale. Astfel, semestrial, se organizează cursuri intensive de limbă română pentru studenţii străini care vin să studieze, pentru un semestru sau pentru un an universitar, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în cadrul unor programe şi proiecte internaţionale de schimburi academice (Programul Erasmus Plus, Proiectele Erasmus Mundus: AL IDRISI, IANUS, EDEN, EMERGE, SILKROUTE etc.)  ... (continuare)

  • White Instagram Icon

Contact

Adresă

Tel.: 0040 232 201552 / 201553

Fax: 0040 232 201553

Secretar: Andrian MACARI

e-mail: andrian.macari@uaic.ro

Adresa: Bulevardul Carol I, nr. 11, Iaşi, cod 700506

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now